Produse si Servicii
Mergi direct la categoria
Firme

Facem economii impreuna

Membru Bizoo de 14 ani.
0
0 stars: Fara rating
0 pareri

Perdea de aer pentru depozite frigorifice, MAT

0 stars: 0.00 din 0 pareri

Lei
Brand
MAT
Out Of stock
Descriere
Depozitele frigorifice se confruntă cu numeroase probleme datorită deschiderii uşilor din încăpere. Aceste deschideri, care nu pot fi evitate din motive ce ţin de logistică, permit ca cei doi curenţi de aer cu temperaturi diferite, cel foarte rece din depozit şi cel mai cald din zona de încărcare să intre în contact.

Contactul dintre aceste două ambiente creează o puternică convecţie naturală. Acest fenomen conduce la:
• Apariţia ceţii la intrarea în depozit. Mai târziu aceasta se va transforma în gheaţă şi zăpadă în depozitul frigorific;
• Generarea de pierderi mari de energie, din cauza aerului rece care iese şi a celui cald care pătrunde în depozit;
• Formarea gheţii pe pardoseală

Toate aceste efecte înseamnă costuri suplimentare pentru companie, pierderi în calitatea mărfurilor, afectarea securităţii muncitorilor, etc. Dupa ce a studiat aceste efecte ce apar în jurul uşilor deschise la depozitele frigorifice, Biddle a creat un produs care poate rezolva problemele menţionate mai sus şi poate oferi soluţia unei intrări deschise fără probleme, pentru utilizarea optimă şi eficientă a depozitelor frigorifice: perdeaua de aer MAT.

Tehnologie bazata pe fluxuri multiple de aer

Această perdea de aer specială are la bază diverse tehnologii patente, inclusiv „Tehnologia curenţilor multipli de aer”. Prin refularea a trei curenţi de aer diferiţi, perdeaua de aer pentru depozite frigorifice crează un filtru între depozitul frigorific şi încăperea alăturată. Perdeaua de aer extrage aer din ambele zone, refulând un jet de aer cald şi unul de aer rece pe toată suprafaţa intrării în depozit. Scopul acestora este să împiedice apariţia fenomenului de convecţie naturală. Datorită faptului că sunt evacuate printr-un redresor patentat, nu apar turbulenţe. Mai mult, pentru a se evita imixtiunea aerului rece cu cel cald, curenţii de aer sunt refulaţi patalel, la aceeaşi viteză.

Un al treilea curent de aer, din aerul rece din depozit, dezumidificat de MAT, este evacuat între cei doi curenţi de aer, pentru a absoarbe umiditatea şi a împiedica ca aceştia să intre în contact. Echipamentul are la bază o reglare automată, care adaptează în timp real căldura şi nivelul de dezumidificare al aerul- ui, în concordanţă cu nevoile curente. Acest sistem minimalizează costurile operaţionale ale MAT. Datorită acestui fapt nu se mai formează gheaţă în depozit, iar întreţinerea acestuia şi a echipamentelor de răcire se reduce. Aplicând tehnologia inovativă MAT există oportunitatea de a avea un climatul interior necesar desfăşurării activităţii în depozitul frigorific, zona de acces liberă, costuri operaţionale minime şi eficienţă logistică maximă. În unele situaţii, costurile achiziţionării unei astfel de echipament se amortizează în doi ani. Standardele de igienă pot fi îndeplinite şi, în acelaşi timp, angajaţii pot lucra într-un mediu sigur.

Perdeaua de aer MAT este disponibilă în trei mărimi diferite: 135cm, 180 cm şi 225cm. Pentru lăţimi mai mari ale căilor de acces în depozit se pot monta două unităţi împreună. Pentru o bună funcţionare a perdelei de aer, trebuie să se creeze un coridor izolant în faţa uşii depozitului frigorific. Unitatea poate fi montată cu ajutorul unor tije, susţinută pe o structură metalică sau direct pe tavan. Unităţile sunt făcute din oţel inoxidabil şi cântăresc împreună cu partea electronică şi ventila- toare cam 400-700kg bucata, de unde se deduce faptul că este necesară o construcţie solidă, pentru ca echipamentul să funcţioneze optim. Biddle se implică activ în proiectele unde se solicită acest tip de echipa- ment, oferind consultanţă atât înainte cât şi după achziţonarea acestuia.
Trimite mesaj
Din Gura in Gura